Velkommen til 

Kennel Blubby ´s

 Oppdrett av Engelsk Springer SpanielOppsumering av året 2020

 

Da er det vel på tide med en oppsumering av året som har gått for Kennel Blubby's. 

 

Kennelen har dette året hatt tre valpekull. Det ene var etter: Fancy & Rory, de andre etter: Amy & Topper og det tredje etter: Blissy & Cash. Om du ønsker så kan du lese/se bilder av kullene om du klikker deg inn under fliken "Valper" ->"tidligare valpekull" ->"det kull du vil se på". Fra Amy & Toppers kull forble Haylee boende på kennelen. Troligen vil Iza fra Blissy & Cash valpekull få et valpekull her hos oss, OM alt går bra og at hun oppfyller alle krav som jeg stiller på en avls hund.

 

Kennelen har hatt et valpetreff for F-kullet. Les gjerne mer om dette under fliken "valpetreff" -> "valpetreff F-kullet".

 

Fay og jeg gikk valpekurs våren -20. Så kom coronan så det blev ikke mer kurs på oss.

 

Ella og Fay har startet på JAL-prøve høsten 2020. Ella bestod JALen, men dessverre så klarte ikke Fay av vann apporteringen. Så vi kommer sterker igjen i 2021.

 

Noen av kennelens hunder har vist seg fram på ulike ustillninger dette året. Blissy har tatt 3 stk CK, 1 stk Cert og 1 stk Reserve-Cert. Ella har tatt 2 stk CK, 1 stk Cert og 1 stk Reserve-Cert hun med. Fancy har tatt 2 stk CK. Cava 2 stk CK, Dolly 2 stk excellent. Balder 1 stk excellent, 1 stk VG. Dexter har tatt 1 stk VG. Ellers har jo ustillings året blitt veldig berørt av corona, da de fleste ustillingene har blitt avlyste. Veldig trist men veldig førståelig.

 

Blodspors prøver har det likevel blitt, fast de har også blitt noen avlysninger på de samlede prøvene, som er nødvendige før å oppnå et championat. Så her har Fay tatt 2 stk første premier og trenger nå et siste 1 :e pris på just en ordinær prøve. Ella har klaret sine 3 stk første premier som trengs før championat, hun trenger nå bare å innvente sin 2 års dag med en ustillings prøve så kan hun få lov å titulere seg som N BS CH. Fancy blev 2 år i mars -20, men pga avlyste ustillinger og valpekullet så måtte hun vente helt til Oktober ustilling før å få sin premie fra utstilling. Hun får lov å titulere seg som N BS CH SE VCH nå. Både Cava og Dolly som blev 2 år i mai -20, fikk dessverre vente til augusti måned før å få ta sine ustillings premier som 2 åringer. De titulerer seg nå begge som N BS CH og Dolly har dessuten fått SE VCH. Ellers så har noen fler Blubby's hunder gått prøver. Bla Carmen, som tatt 1:e pris, Balder har og 2 stk første premier og trenger kunn 1 stk til før sitt championat. Dexter har tatt en 3:e og en 2:e premie. Så jeg håper og tror de vil prøve på nytt til neste år. Det var meningen at både Fay, Ella og Cava skulle til Sverige før å ta blodspors prøve, men ettersom det har vært rødsone lenge nå i Sverige, så har det ikke gått. 

 

Året har også bestått i noen vanskelige valg. Bla måtte jeg plassere om min kjære Dolly pga en C høfte. Hun blev og litt før stressa av alle hundene her, så jeg ønsket at hun fikk komme til noen som kunne tilby henne litt mer ro. Derfor havnet hun hos Britt Mona. Det er jeg glad før. Jeg er så heldig at jeg får møte henne noen ganger, det føles så bra før meg. Jeg vet hun har det bra der. Derfor er også Amy på prøve hos Britt Mona og Dolly nå. Så får vi se hvordan de ender. Amy skal ha et valpekull til hos meg, og jeg har noen flere prøver jeg vil starte med henne i. Så vi kommer å ha et tett samarbeid :)

Jeg måtte også ta et tøff avgjørelse på våres flotte fine Cava, som dessverre har fått allergi som gjør at hun hovner opp i snuten vær vår. Hun får ta medisin før det og det går ellers bra med henne. Men jeg ønsker ikke å ta valper på noen som har allergier. Så da skrev jeg over Cava på Ida Marie, som Cava hele tiden har bott hos. Ida Marie skal nå på egen hånd prøve å fortsette å utvikle denne flotte dame. Før hun fungerer jo supert ellers. Hun har også som alle valpene i Amy & Wøssner kullet et supert flott gemytt og de er alle super herlige familie hunder. Så det er litt ekstra surt når det finnes så mange goe sider i en hund du ønsker å ha i ditt avls arbeide. Så det er ikke alltid like lett å være oppdretter. Det er så mange ting man må ta hensyn til. Men jeg føler jeg gjort riktig valg. Som tur er så kommer jeg nok å få treffe Cava ved mange anledninger. Før jeg drar ofte med meg Ida Marie og Cava på ting som jeg synes de skal være med på :) 

Jeg har og hjelp til å plassere om en valp/unghund som kommer fra meg. Det er alltid trist når det skjer, men jeg er enda veldig glad jeg fikk hjelpe til å finne en god familie til henne. Spesiellt når hun sliter med seperasjonsangst. Flere faktorer som bidrar til det, men jeg håper og tror at med litt tid og tålemodighet, så vil hun få det bedre med seg selv. Hun har havnet hos noen fantastiske mennesker, så jeg har troen på de sammen.

 

Jeg har vært så heldig med flotte og flinke valpekjøpere, forverter og omplasserings familier. De har oppdatert meg veldig bra, og jeg blir aldri lei av oppdateringer, spørsmål el bare litt skryt/info av valpene/hundene som kommer fra meg.  Det må dere alle fortsette med. Noen av de fra tidligare kull har vært innom før litt pelse stell og det er alltid like hyggelig. Såklart har even dette blitt rammet av den rare situasjonen vi er i. Jeg håper innelig at neste år blir bedre...

 

Dette året har nok vært veldig rart før oss alle. Jeg som har barn og slekt i Sverige, har ikke vært der på hele 2020. Så ja, jeg håper det ikke blir like ille til det nye året som kommer. Året har trots dette vært et år fullt med glede og, som tur er.  Men som jeg alltid sier, man må nok nesten nå botten før man kan snu og vende til å gå oppover. Så jaa 2021 du er velkommen. Jeg håper det vil gi mange mange flotte stunder. Tusen takk alle sammen før at flott år ! Neste år tar vi tag å går videre på det vi begynt på . 

GOD JUL & GODTNYTT ÅR <3 ønsker jeg og alle hundene her på Kennel Blubby's